Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij de osteopaat op zoek gaat de oorzaak van de klachten. Dit door te testen op bewegingsverlies van de weefsels. Hierbij wordt heel het lichaam in beschouwing genomen want geen enkele spier/orgaan/gewricht functioneert los van de rest. In de praktijk komt het hierop neer dat er niet automatisch behandeld moet worden daar waar de klacht zich voordoet. De meeste klachten zijn gevolgen, veroorzaakt doordat er gecompenseerd moet worden.

Zo zullen knieklachten vaak veroorzaakt worden door veranderingen (bv tijdens de groei) in het bekken of door mobiliteitsverlies in het enkelgewricht. Schouders worden vaak slachtoffer van een bewegingsverlies in de buik of in de borstkas. Het schoudergewricht wordt dan “gebruikt” om dit bewegingsverlies te compenseren. Dit zien we terug in een schouder die iets hoger gaat staan of meer naar achter/voor.

Door de relevante bewegingsbeperkingen op te lossen kan het lichaam terug in balans komen. De klachten verdwijnen. Eenmaal in balans moet er niet meer zoveel gecompenseerd worden en is het niet nodig extra fixaties te onderhouden.

Wilt u iets meer over de achtergrond van osteopathie weten, download dan deze PDF.

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij de osteopaat op zoek gaat de oorzaak van de klachten. Dit door te testen op bewegingsverlies van de weefsels. Hierbij wordt heel het lichaam in beschouwing genomen want geen enkele spier/orgaan/gewricht functioneert los van de rest. Lees meer...

Waarbij kan het werken?

Osteopathie kan bij een groot aantal klachten helpen, zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, slaapstoornissen etc.

Voor de meeste indicaties telt dat er na drie of vier behandelingen resultaat moet zijn. Lees meer...

Voor wie is het bedoeld?

Osteopathie kan zowel voor volwassenen als voor kinderen een oplossing bij klachten bieden.

Waar kunt u ons vinden?

Osteopathie Verhaverbeke heeft praktijklocatie in Terneuzen.
Kijk hier waar...